3 suisses

26 feb. 2011

De ce imi pierd energia ? Sfaturi pentru a fi in forma





 Pentru a-ti proteja energia pe parcursul intregii zile ar fi bine sa respecti urmatoarele sfaturi :


 1. Nu sari peste micul dejun ! Dupa cum se stie acest obicei  a devenit o regula , mai ales pentru persoanele tinere, active. Nu lasa ca ziua ta sa inceapa asa. Lipsa mesei de dimineata iti incetineste metabolismul si te lasa fara energie. De aceea vei avea grija sa consumi proteine , pentru ca acestea sunt nutrientii care te pun in miscare  prin accelerarea ritmului inimii . Ca sa nu mai vorbim ca se digera foarte usor . O portie de lapte cu cereale , seminte,sau  friptura rece , o rosie sau un ardei sau o omleta cu broccoli si o felie de branza vor fi  suficiente. Poti face orice combinatii doresti .

2.Tine cont care va fi tinuta ta la servici. Tocurile foarte inalte si hainele in care nu te simti tocmai confortabil nu vor fi cea mai buna solutie  .Cauta  : haine lejere, dar in acelasi timp elegante , pantof inchis cu toc comod . Ai grija la culori , evita culorile cenusii , terne pentru ca  sunt neutre si-ti dau un sentiment de tristete  . Nu uita accesoriile : nu le evita , dar nici nu exagera . Asorteaza-le la tinuta !
Daca te vei simti bine in tinuta ta de zi si energia ta va fi buna .

3.Nu lasa sa te cuprinda grijile in ceea ce priveste treburile pe care trebuie sa le rezolvi sau cele ramase nerezolvate , datoriile  neachitate - toate nu fac altceva decat sa-ti faca corpul sa lucreze suplimentar. Tensiunea iti creste si muschii ti se incordeaza . Iata de ce in perioada imediat urmatoare te vei simti deja obosita ! 
De aceea, atunci cand  te cuprind grijile, respira profund , destinde-ti muschii si mai ales gandeste-te la ceva placut !

4. Ar fi foarte bine sa ai grija de lucrurile din jurul tau - sa fie asezate in ordine si mai ales elimina pe acelea care nu sunt necesare . Astfel , nu pleca de acasa pana nu lasi lucrurile in ordine - te va ajuta sa te simti mai bine cand vei reveni de la servici . La birou vei aseza separat  dosarele in bibliorafturi dupa criterii clare si vei pastra pe birou - pe cat posibil-  doar documentele necesare pe ziua in curs . De asemenea ai grija de computerul tau - sa fie curat atat ecranul cat si tastatura . Masa de lucru va fi curatata zilnic cu solutii placut mirositoare si daca mai gasesti un pic de loc pune o floare langa tine -din acelea care iti plac . Si ziua de lucru poate incepe cu o atmosfera placuta fara a-ti pierde din energie .

5.La sfarsitul zilei ar fi bine sa treci pe modul silentios ocupandu-te de un animal de casa , de o planta sau daca mai poti , citind. Ai grija : toate zgomotele din trafic , forfota de la serviciu , telefoanele  si mai ales televizorul iti taie ultimele rezerve de energie . Daca insa ai familie si copii , va trebui sa ai mare grija cum iti imparti energia de seara . Nu-ti incarca  seara cu multe sarcini si ai grija de perioada ta somn  -minim 7 ore pe noapte - altfel urmatoarea ta zi va incepe din start cu deficit de energie .

 Fii propriul stapan al energiei tale !                

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More