3 suisses

23 mar. 2011

5 motive sa iubesti ciocolata




Amara sau dulce,crocanta ori moale ,ciocolata nu e doar delicioasa , ci si sanatoasa . O componenta foarte importanta a ciocolatei , cacaua este bogata in :
                -  proteine - contine aminoacizi , indispensabili alimentatiei ;
                -  lipide - acizii grasi care intra in compozitia untului de cacao favorizeaza scaderea colesterolului rau din sange ; 
                - fibre - 100 gr de cacao au la fel de multe fibre ca si 100 gr de paine integrala . 
              Dar sa vedem care sunt beneficiile ascunse in ciocolata :

                                  1. Te mentine tanar
              Studiile au aratat ca un consum de ciocolata neagra de trei ori pe saptamana iti poate prelungi viata.Efectul ei protector impotriva radicalilor liberi , care grabesc procesul de imbatranire se datoreaza continutului de flavonoide , ale caror proprietati contra imbatranirii celulare sunt bine cunoscute .

                                 2. Iti protejeaza dantura
              Ciocolata are un rol anticarii asupra dintilor . Taninul contine polihidroxifenol , substanta ce stopeaza dezvoltarea microbilor .De asemenea , fluorul din ciocolata intareste si protejeaza smaltul dintilor , iar fosforul si calciul participa la consolidarea oaselor si dintilor .

                                3. Te scapa de stres
              Ciocolata contine substante ca: serotonina, cafeina, feniletilamina care stimuleaza sistemul nervos central  si de asemenea magneziu care are un rol esential pentru organism .

                                4. Iti tonifica musculatura 
              Este bogata in potasiu , acesta intervenind in excitabilitatea musculara si metabolismul cardiac . Ciocolata contine fier si vitamine din grupele B si D , oferindu-ti in acest fel un plus de energie .

                                5. Iti imbunateste digestia
              Alcatuita din grasimi nesaturate , ciocolata scade nivelul colesterolului  rau din sange si se digera usor . De asemenea , combate constipatia , avand un efect laxativ.
 
              Ciocolata este totdeauna un cadou excelent pentru orice varsta si nu veti da gres niciodata oferind celor dragi ciocolata potrivita .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More