3 suisses

29 mar. 2011

Cosmetice Naturale

Parerile despre  produsele  cosmetice naturale sunt impartite . Unii spun  ca substantele organice de degradeaza in timp daca nu se intervine chimic sau termic asupra lor. Termenul de produs cosmetic natural nu garanteaza nici eficacitatea si nici tolerabilitatea lui pe piele . Multe cosmetice care sunt prezentate drept " naturale " nu pot fi sigure , deoarece nu sunt testate riguros . Eticheta " natural " nu ii spune consumatorului nimic despre eficienta ingredientelor din produs . De exemplu , extractul de citrice este folosit destul de mult in produsele de ingrijire a pielii , desi se stie sa sucul acestor fructe irita foarte tare pielea .
                Pentru a fi cu adevarat naturale , produsele cosmetice trebuie sa intruneasca niste conditii clare : aproape toate ingredientele sa fie de origine naturala , iar compusii chimici sa nu fie folositi in procesul de fabricatie .     Daca produsul contine :  paraben , parafina , fenoxietanol , lanolina , parfumuri sau coloranti  de sinteza , este la fel de daunator ca unul sintetic . Ingredientele naturale dispar sau nu au nici un efect daca produsul este in mare parte sintetic . Din pacate , tot mai multe companii din industria cosmeticelor insala increderea clientilor prin afisarea etichetei " natural " , chiar daca adauga cateva ingrediente din natura , iar restul fiind substante chimice .
              De aceea , fabricarea cosmeticelor cu ingrediente petrochimice si alte substante sintetice , sunt in mare parte responsabile pentru problemele dermatologice cu care se confrunta multi consumatori . Mai grav este ca substantele chimice din cosmeticele pe care le folosim sunt absorbite de piele si distribuite in organism prin sange . S-a semnalat existenta substantei - paraben - in tesuturile extrase de la paciente cu cancer de san . Potrivit studiilor , acesti conservanti chimici se acumuleaza in tesuturile mamare prin folosirea in exces a deodorantelor .
             Pentru a recunoaste produsele naturale este necesar sa citim eticheta . Printre ingredientele acestor cosmetice nu trebuie sa se regaseasca nici un conservant sau parfum . In al doilea rand , textura produselor nefiind rafinata , este mult mai consistenta si mai grea , ceea ce  arata ca nu a trecut printr-un proces artificial de fabricare . Al treilea indiciu ar fi pretul , deoarece toate produsele eco nu pot fi ieftine . Pretul este justificat de ingredientele naturale folosite si de sumele mari cheltuite pentru cercetare .
            Si in final , sa spunem ca nenumarate " copii " ale naturii sunt astazi sintetizate in laborator exact dupa modelul natural . 
            Daca doriti produse cosmetice naturale sigure , folositi mierea de albine , argila , piureurile de fructe , galbenusul de ou si zeama de lamaie in prepararea unor  cosmetice cu utilizare personala si unica . 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More