3 suisses

3 mar. 2011

Efectele adverse ale extractului de ceai verde


Cel mai consumat lichid din lume dupa apa este ceaiul verde. Desi are multe proprietati benefice, exista totusi cateva efecte adverse asociate cu consumul acestuia.Intr-adevar, numarul mare de beneficii ale ceaiului verde face ca aceste efecte negative sa nu aiba o influenta prea mare in decizia unei persoane de a nu mai bea ceaiul verde.
Desi consumul de ceai verde in forma placutei bauturi nu are prea multe efecte secundare, totusi extractul de ceai verde corelat cu anumite afectiuni ale persoanei care il consuma poate determina anumite efecte adverse:

Probleme psihologice asociate cu consumul de extract de ceai verde, ca efect advers, probabil din cauza continutului de cofeina poate produce iritare, confuzie, insomnie.

Probleme ale pielii: unele persoane declara ca in urma consumului de extract de ceai verde au observat aparitia de iritatii ale pielii, mancarime.

Probleme legate de digestie: Extractul de ceai verde are ca efect advers major constipatie sau diaree, dureri de stomac, greata, varsaturi, urinare frecventa, pierderea apetitului.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa evite extractul de ceai verde si chiar ceaiul verde in general datorita efectelor adverse ce ar putea aduce un factor de risc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More