3 suisses

23 mar. 2011

Sfaturi pentru o silueta perfecta





Silueta perfecta este un mit pentru fiecare dintre noi . Sfaturile practice pe care le recomand te vor ajuta sa ai o sanatate buna si o alimentatie corecta . Nu ramane decat sa decizi tu ce vei face pentru silueta ta . 
              ALIMENTATIE
        1. Nu sari peste micul dejun !  Organismul are nevoie de energie pentru a raspunde provocarilor zilei .
        2. Consuma multe fructe si legume ! Recomandarea zilnica este de 200 gr. legume si fructe , sunt sanatoase si au continut caloric redus .
        3. Respecta orele de masa ! Nu uita ca ai nevoie de 3 mese si doua gustari pe zi , iar intervalul dintre mese sa fie acelasi .
        4. Bea 2 litri de lichide pe zi , mai ales apa ! Dimineata , pe stomacul gol , bea un pahar de apa calduta cu zeama de lamaie .
        5. Alege inteligent alimentele ! Renunta la tot felul de preparate pline de substante chimice si alege alimente sanatoase .
        6. Evita sa mananci pana la saturatie ! Asculta semnalul de satietate dat de stomac .
        7. Nu pleca flamand la cumparaturi !   Risti sa alegi prea multe alimente sau sa mananci alimente tip fast - food . 
        8. Evita prajelile si mananca preparate fierte , facute la aburi sau pe gratar !
        9. Mananca portii mici si nu uita sa le savurezi ! Masa trebuie sa dureze in medie 20 minute , asa ca nu te grabi .
       10. Nu uita sa schimbi meniul ! A te hrani sanatos nu inseamna sa mananci mereu la fel , trebuie sa ai un meniu variat pentru a oferi organismului toti nutrientii de care are nevoie .

              RELAXARE

         1. Invata sa te relaxezi ! Stabileste 30 de minute in care sa poti face ce-ti place - lectura , lucru de mana , pictura , etc  .
         2. Profita de natura ! Alege jocuri de familie in aer liber , excursii , picnic si orice forma de a te bucura de natura .
         3. Invata sa dansezi ! Este o buna modalitate de relaxare , miscare si distractie  pentru toata familia.

              ACASA

         1. Te uiti la televizor ? Daca spatiul iti permite,  aseaza o bicicleta magnetica in fata televizorului si fa miscare in timpul emisiunii preferate .
         2. Ai grija de somnul tau ! Alege un pat confortabil si dormi in camera cea mai ferita de zgomote .
         3. Treburile casnice ard calorii ! Transforma menajul si toate treburile gospodaresti in activitati ce necesita multa miscare , mai ales daca ai o activitate sedentara la serviciu.

             LA SERVICIU

         1. Alege mancarea la pachet , cu alimente sanatoase si portii rezonabile ! In acest fel nu te vei hrani pe apucate si vei detine controlul alimentatiei tale .
         2. Vei parca masina mai departe de locul de munca pentru a beneficia de mersul pe jos .
         3. Ai grija de sanatatea ochilor in caz ca lucrezi mult la calculator ! Vei lua pauze scurte , in limita posibilitatilor  , timp in care vei lua masa sau vei face scurte miscari de gimnastica .
            Organizarea timpului de lucru te va face sa muncesti mai mult si mai bine , atunci cand ai randamentul maxim . Vei termina treaba la timp si vei pleca multumit acasa .  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More