3 suisses

29 mar. 2011

Terapia Homeopata



Homeopatia are in vedere omul in intregime,cu toate afectiunile , trairile si emotiile sale. Orice boala aparuta la o persoana are manifestari diferite , de aceea nu se poate spune ca se trateaza boli , ci se trateaza oameni , fiecare cu suferintele proprii .Micile probleme sezoniere cum ar fi : dureri articulare , raceli ,oboseala cronica , insomnii , probleme digestive pot beneficia din plin de remediile homeopate , atat ca tratament curativ  , cat si ca preventie .
Este foarte interesant de retinut ca remediile homeopate se pot folosi cu succes si in cazul copiilor pentru boli specifice varstei . 
            Dar sunt si situatii in care nu se pot obtine rezultate pozitive in boli cum ar fi : cancere in stadii avansate , boli genetice congenitale  si diabetul zaharat de tip I .
            Exista si opinii conform carora homeopatia nu  ar actiona mai mult ca un remediu placebo  ,desi studiile medicale dovedesc contrariu .
            Substantele homeopate sunt diluate succesiv , pana la doze infime ,ceea ce inseamna ca remediile sunt lipsite de toxicitate si de efecte adverse .
             Din acest motiv , ele pot fi luate de toate categoriile de varsta . Cum actioneaza aceste remedii daca sunt atat de diluate   ?  Ei bine , substanta initiala , din care a fost obtinut medicamentul homeopat imprima remediului o amprenta energetica pe  care organismul o va " decoda " pentru a se vindeca .
             Sa vedem cum se procedeaza in cazul unui tratament homeopat :
                  - toate medicamentele sunt de origine vegetala , animala sau minerala ;
                  - se pot achizitiona numai de la anumite  farmacii ;
                  -  remediile se gasesc sub forma de granule , tablete , pulberi sau tincturi ;
                  -  granulele nu se ating cu mana , ci se pun direct sub limba sau , daca se administreaza copiilor , se dilueaza cu apa fiarta si racita , intr-o lingurita de plastic ;
                  -  daca preparatul este lichid , se pun cateva picaturi sub limba sau se dilueaza cu putina apa ;
                  - remediile se iau cu o jumatate de ora inainte de masa sau cu o ora dupa ;
                  - in timpul tratamentului , se va evita menta si alte produse care o contin ( guma de mestecat sau pasta de dinti ) , cofeina , ciocolata , inghetata , prajiturile cu cacao , ceaiul verde si cel negru , ceaiul de musetel , eucaliptul si tutunul ,deoarece pot interfera cu remediul ;
                 - tratamentul homeopat se face la indicatia medicului specialist si se va evita combinarea cu unele medicamente cum ar fi antibioticele ,deoarece pot fi reduse efectele remediilor aplicate .        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More