3 suisses

29 mar. 2011

Uleiul de Masline, un remediu minunat

Datorita numeroaselor calitati pe care le poseda , uleiul de masline a mai fost numit " aur lichid " sau " elixir al tineretii " . Bogat in vitamina E , dar si in alte vitamine cum ar fi : A , B1 , B2 , C , D si K  , in multi acizi grasi , uleiul de masline este un antioxidant puternic care lupta impotriva radicalilor liberi si in acelasi timp incetineste procesul de imbatranire .
             Acidul oleic din uleiul de masline are aproximativ aceleasi proprietati ca si grasimea din laptele matern , dovada a calitatilor lui nutritive .
             Cum ne ajuta uleiul de masline ?

                   Revitalizeaza pielea

           Daca se aplica intr-un strat foarte fin si se maseaza cateva minute , revitalizeaza pielea , ii mareste elasticitatea si atenueaza ridurile . Pielea capata un aspect catifelat . Acest masaj este foarte eficient pentru zona gatului , decolteului si bustului .

                                        Maini catifelate

            Aplicat pe maini , uleiul de masline reda catifelarea pielii, inmoaie cuticulele si intareste unghiile . Un  masaj de cinci minute face minuni . Dupa masaj , degreseaza unghiile cu putin spirt si aplica un lac transparent si manichiura este gata .

                                        Exfoliant delicat

            Poti prepara un produs natural de curatire a tenului amestecand putina argila cu ulei de masline si vei obtine un exfoliant bun pentru orice ten .

                                         Masca antirid

            Are un efect aproape instantaneu . Se inmoaie un tifon in putin ulei de masline caldut si se aplica pe fata curatata timp de 10 - 15 minute .

                                         Masca nutritiva pentru par

            Se prepara dintr-un galbenus de ou si patru linguri de ulei un fel de maioneza mai moale si se unge parul cu ea . Se acopera cu o folie de aluminiu sau plastic , se tine pana se incalzeste pielea . Apoi se infasoara parul cu un prosop si se sta circa 30 minute . Sub actiunea caldurii, firul de par isi va deschide cuticulele, iar ingredientele hranitoare vor intra in par , reparandu-l . Apoi , se spala parul cu un sampon natural .

                                         Are grija de vasele de sange

            Consuma zilnic o lingurita cu ulei de masline extravirgin , presat la rece si vei obtine vase de sange mai elastice . Cheagurile de sange de la nivelul capilarelor se vor dizolva , iar tonusul lor va fi mai bun .

            Apeleaza cu incredere la cel mai eficient produs natural de hidratare si hranire:
                                             ULEIUL DE MASLINE !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More