3 suisses

29 mar. 2011

Uleiurile Naturale


Inca din cele mai vechi timpuri uleiurile erau considerate adevarate surse de sanatate , fiind utilizate in tratarea unei game largi de afectiuni .Actiunea extraordinara a acestora asupra organismului uman se explica prin complexitatea si bogatia compozitiei lor .
Ele stimuleaza imunitatea , elimina toxinele si restabilesc echilibru energetic al organismului .
In tratamente , cea mai usoara modalitate este sa deschizi flaconul cu ulei si sa-l mirosi . De asemenea , poti picura cateva picaturi de ulei  pe perna , iar mirosul va rezista astfel un timp indelungat .In cazul durerii de cap , al racelilor sau daca ai probleme ale cailor respiratorii , inhalatiile sunt extrem de benefice . Exista o gama larga de uleiuri , fiecare cu proprietati benefice pentru sanatate .

                                                 Ulei de argan
                 Stabilizeaza colesterolul , ridicand nivelul celui bun , are efect antiobezitate ,neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza pielea impotriva imbatranirii fiziologice.
Din punct de vedere gastronomic, este mai bun rece , presarat la final peste peste si carne de pasare la cuptor sau peste soteuri de legume .

                                                 Ulei de rapita
                  Sunt extrem de rare uleiurile care contin Omega-3 , iar cel de rapita este unul dintre ele .Acesti acizi combat formarea de cheaguri in artere , reduc hipertensiunea , reduc trigliceridele in exces ,contribuie la diminuarea riscurilor cardiovasculare prin scaderea nivelului de colesterol . In plus , uleiul de rapita contine vitamina E , care ii confera calitati antioxidante si regenerante deoarece lupta impotriva radicalilor liberi , neutralizandu-i.

                                                Ulei de samburi de struguri
                  Strugurele este nutritiv , energetic pentru persoanele convalescente , laxativ si detoxifiant , purificator pentru ficat .Se poate  utiliza in cazul artritelor , reumatism , guta .
Are intrebuintari cosmetice si este un bun suport pentru preparatele de aromoterapie . Contine vitamina E , care este excelent pentru piele si poate fi aplicat prin masaj pe tot corpul .

                                                 Ulei de nuca
                  Este indispensabil sanatatii si organismului nostru deoarece contine  acizi Omega-3 . Fructe oleaginoase deosebit de nutritive , nucile contin 15 grame la suta  proteine ,15 % glucide si  60% lipide  .Sunt recomandate in dieta persoanelor cu anemie , artroze si reumatism , precum si in stari precanceroase . Uleiul de nuca reduce acumularea de colesterol si riscul instalarii aterosclerozei . Prin aportul de vitamina B6 este benefic pentru par , iar masajele cu ulei de nuca sunt indicate copiilor anemici care sufera de tulburari de crestere .

                                                Ulei de nuci pecan
                 Acest ulei este mai gros , dar este in acelasi timp usor si foarte gustos. Mai putin amar decat uleiul de nuca , poate fi combinat cu otetul balsamic si folosit cu succes in asezonarea diveritelor tipuri de salate . Este bogat in vitamina E si B1  si are un rol foarte bun in functionarea sistemului imunitar .

                Aceste uleiuri le gasim in forma de ulei presat la rece , fiind astfel pastrate proprietatile materiei prime din care au fost extrase .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More