3 suisses

14 apr. 2011

Adio , timiditate !

Unii ne nastem timizi , altii devenim pe parcurs , din cauza experientelor pe care le avem cu ceilalti oameni. Si atunci ne inchidem in noi , tragem zavorul si incercam sa avem cat mai putine contacte cu lumea din jur .Dar asta nu este o solutie . Oricat de greu ar fi , trebuie sa ne invingem temerile si sa scapam  de povara numita timiditate . Dar cum sa procedam  ?

             Informeaza-te cu tot ce este nou , incearca sa-ti descoperi un hobby . Uneori acest lucru pare sa fie greu , dar cu ambitie si disciplina vei reusi . Acest lucru te va ajuta in relatiile cu cei din jurul tau , mai ales cu persoanele care au aceleasi pasiuni ca si tine . Conversatiile se vor lega mai usor si prieteniile vor avea un suport comun .
             Invata sa zambesti si totul va fi mai usor !  Zambetul denota bunavointa, intelegere si deschidere catre comunicare cu cei din jur . Tot el te va scoate din situatii usor jenante , atunci cand rosesti sau nu esti sigur pe ceea ce vrei sa spui . Nu uita : numeni nu vaneaza greseli in mod special , iar zambetul te poate scoate mai usor din impas . 
             Un zambet nu te costa nimic , dar actioneaza ca o cheita de aur pentru sufletele oamenilor ! 
             Daca cineva iti face complimente ,zambeste , multumeste si accepta-le ca atare .
Nu incepe sa despici firul in patru , sa te intrebi daca nu s-a folosit un ton usor ironic , sau care este mesajul  lui . Mai bine sa gandesti pozitiv , si la randul tau sa faci complimente , spunand sincer ce crezi . Acesta este un mod simplu de a incepe o conversatie .
             Nu te izola , crezand ca nimeni nu are nevoie de tine sau de parerile tale . Cauta cele mai bune metode de a evada din singuratate . Poti relationa si in situatii aparent banale , si uneori vei avea chiar surpriza sa constati unele lucruri comune cu anumite persoane pe care le cunosti prima data si poate nu le vei mai revedea . De la  orice comunicare vom ramane cu o lectie de viata .
             Sustine-ti parerile , prezinta-ti argumentele si alunga teama de a nu fi inteles.
Totdeauna se vor gasi persoane care sa te inteleaga . Simte-te bine alaturi de prieteni si nu te gandi mereu ca poate exista cineva care sa aiba resentimente fata de tine .
             Adopta o atitudine pozitiva , nu te teme de situatii neplacute , de gafe sau de persoane care te intimideaza . Sa nu crezi ca cei care par siguri pe ei nu se tem de nimic .
Toti oamenii au temeri si in mod normal trec si ei prin emotii in anumite momente din viata.
Doar ca unii isi pastreaza increderea si optimismul , iar altii se lasa stapaniti de teama . 
Nu uita ca cei din jurul tau nu pot sti ce se ascunde in sufletul tau si nu te pot ajuta  decat in masura in care si tu vei comunica  cu ei . De aceea este mai bine sa fii deschis si sa incerci sa-ti pui in valoare calitatile !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More