3 suisses

9 apr. 2011

Beneficiile Gradinaritului

Activitatile legate de gradinarit sunt la fel de eficiente ca si plimbarea de 30 minute in pas alert , astfel ca o poti suplini cu 45 minute de tuns trandafirii , sau o ora de ingrijire a plantelor sau 25 minute de sapat pamantul .

            Pentru a beneficia corect de acest tip de miscare incepeti cu incalzirea . Articulatiile cele mai solicitate trebuie pregatite bine in jur de 10 minute : masati pumnii , faceti cateva miscari circulare din incheietura mainilor , faceti cativa pasi usori de alergare . Nu lucrati neintrerupt mai mult de o ora , iar din 15 in 15 minute , faceti pauza pentru hidratare cu apa plata .  
            Gradinaritul este un avantaj pentru suflet : plinul de oxigen inseamna buna-dispozitie din plin . Cand lucrati in gradina , profitati de soare si de lumina naturala care sunt esentiale pentru starea de spirit . In plus , va puneti la lucru toti muschii , respirati mai  bine , sangele pompeaza mai mult oxigen in organism.  Plantele de gradina sunt veritabile surse de ioni negativi , identici cu cei care se degaja in padure , sau la malul marii si care purifica aerul , oxigeneaza creierul , fortifica organismul si inlatura senzatia de oboseala .
           Cand lucrezi in gradina , esti concentrat la ceea ce faci , pentru ca fiecare planta si fiecare operatiune cer o atentie speciala. Te lasi antrenat de ritmul repetitiv al muncii manuale , iar mintea ta va lua o pauza , va uita de restul problemelor stresante . In acelasi timp , datorita miscarii fizice se ard calorii , iar silueta va fi in castig .
          Toate activitatile legate de gradinarit vor face sa lucreze toti muschii : sapatul solicita bicepsii,coapsele si calcaiele , prasitul fortifica bratele si dezvolta cutia toracica , iar cand faci turul gradinii , muschii se intind si se destind .
          Elimina durerile de spate prin pastrarea unei pozitii corecte a corpului.  In acest sens , foloseste unelte - roaba , sapa , grebla ,stropitoare etc - cu manere lungi , ca sa nu fii obligat sa te apleci .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More