3 suisses

9 apr. 2011

Casnicia de durata

 Din  statisticile actuale reiese ca unul din doua cupluri pun punct povestii de dragoste ce parea ca nu se va sfarsi niciodata , de aceea este tot mai greu de crezut ca o casnicie mai poate fi acea calatorie in doi , pe viata . Dar, exista si exceptii , perechi peste care au trecut zeci de ani de convietuire .Si atunci te intrebi : care este reteta magica care face o casnicie sa dureze ? 

          Diferenta dintre o casnicie de succes si una destinata esecului este sa lasi cateva lucruri nespuse in fiecare zi : cand ai gresit , recunoaste , iar cand ai dreptate , taci .
          Respect si comunicare sunt cuvintele pe care le auzi mereu in contextul teoriei despre durata relatiilor . Dar , se pare ca nu bate nimeni degeaba apa-n piua pe aceasta tema .   Si asta pentru ca barbatul si femeia sunt fiinte total diferite.    In cazul unui cuplu , fiecare dintre parteneri are tendinta de a pune pe primul plan faptul de a avea ultimul 
cuvant , si in loc sa gaseasca impreuna o cale de comunicare si acceptare , ajunge sa-si spuna lucruri urate si partial neadevarate .
          Un prim pas ar fi ca partenerii , respectiv sotii sa se cunoasca foarte bine , sa recunoasca si sa respecte punctul de vedere al celuilalt . Cand partenerii doresc sa-si comunice totul si sa se puna unul in pielea celuilalt , cand se confrunta cu o problema , acesta este inceputul unei casnicii ideale .
          In orice situatie este bine sa vorbesti din toata inima , cu dragoste , sa adaugi discutiilor si putin umor , iar rezolvarea problemelor sa vina de la sine , fara a fi considerate mereu lucruri grele , imposibile , tragice  .
          Evita sa-ti  minti partenerul , sa te ascunzi dupa deget , minciunile functioneaza de obicei ca niste bombe cu ceas .Explozia vine cand te astepti mai putin si in general produce efecte catastrofale care pot duce la ruperea relatiei .
          Nu este bine sa implici rudele , vecinii , prietenii in relatia ta . Problemele se rezolva in doi , cu tact si rabdare . 
          Ar fi bine sa nu-ti critici mereu partenerul pentru lucruri ce trebuie rezolvate de amandoi .
          Pune pe primul plan problemele majore si nu va risipiti timpul cu detalii
 neinsemnate .
          Este bine sa incepeti ziua spunandu-va cel putin un lucru dragut si apoi sa faceti graficul treburilor zilnice si impartirea sarcinilor casnice .
          Nu judeca inainte de a discuta un fapt si nu trage concluzii pripite .
          Aveti grija de tinuta si igiena zilnica  .Nu va neglijati ! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More