3 suisses

9 apr. 2011

La plimbare cu bebe

Pediatrii recomanda sa iesi la plimbare cu bebelusul dupa ce implineste doua saptamani , timp in care el capata anticorpi din laptele matern . Sigur ca trebuie sa tii seama si de anotimp . Daca este iarna vei astepta zile insorite , mai calde , fara vant , ploaie si ninsoare . Poti sa-l tii cateva minute pe zi in balcon sau in dreptul ferestrei larg deschise .
             Daca este cald si vremea este placuta poti sa iesi zilnic la plimbare .
             Prima plimbare nu trebuie sa depaseasca 15 minute , iar de la o zi la alta vei creste perioada de plimbare . Copilul trebuie sa se obisnuiasca cu aerul prospat si cu lumina soarelui . Trebuie sa fii atenta la reactia copilului . Daca pielea de pe manute devine palida , iar el se foieste nemultumit in carut , este timpul sa va intoarceti acasa pentru ca ii este frig.
              Primavara si vara sunt indicate plimbarile dupa ploaie , deoarece aerul este mai curat .
             Indiferent de anotimp , este bine sa il dai cu putina crema pe fata sa il protejezi de vant , de razele soarelui sau de frig .
            Trebuie sa tii cont ca bebelusul se deshidrateaza mai repede decat tine , asa ca nu pleca din casa fara apa sau ceai si da-i biberonul mai des .
            Micutul tau nu isi poate regla temperatura corpului precum un adult , de aceea trebuie sa il imbraci mai gros decat te imbraci tu si il acoperi cu o paturica pufoasa.
            Pielea bebelusului este sensibila . Daca bate vantul , ia cu tine crema hidratanta , speciala pentru bebelusi si pune-i putin pe obraji si pe maini .
            Nu scoate bebelusul la plimbare pe vant puternic , pentru ca ii este foarte greu sa respire . 
            Ai grija la alergii si daca este cazul foloseste picaturi pentru nas si ochi pentru a-i ameliora senzatiile neplacute .
           Nu sta cu copilul in preajma persoanelor adulte si a copiilor raciti , exista pericolul imbolnavirii bebelusului .
           Daca in timpul plimbarii bebelusul incepe sa planga trebuie sa descoperi motivul si sa incerci sa eviti plansul prelungit pentru ca supraincalzeste bebelusul si se poate instala deshidratarea urmata de probleme de sanatate .
           Copilul scos la plimbare doarme mai linistit , mananca mai bine , este mai vioi .
           Plimbarea zilnica ofera beneficii atat mamei cat si copilului !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More